divendres, 27 de novembre del 2009

Treball Territori, el Parc de la Ciutadella

Aquest és el treball que varem exposar aquest dimecres l'Ariadna Soriano i jo


Història
Com ja sabeu el parc de la Ciutadella està situat al barri de Ciutat Vella, de Barcelona; Felip V va ser qui va encarregar de construir la Ciutadella després de la Guerra de Successió, per tal de poder controlar Barcelona i Catalunya.
Entre 1869 i 1888, el general Joan Prim la va fer enderrocar, malgrat tot s'han conservat el palau del Governador, la capella i l'arsenal.
L'any 1888, amb motiu de l'Exposició Universal, es va construir el parc als terrenys de l'enderrocada Ciutadella.
Com a coses a destacar, podem dir que és la més gran d'Europa i té forma d'estrella.

Característiques
És un dels parcs més importants i grans que té Barcelona, per aquesta raó diàriament està replet de gent ja sigui infants que juguen, excursions, parelles que passegen, avis amb els seus nets, persones passejant gossos, turistes... és a dir, és un espai amb una gran immensitat de relacions humanes, i així ho vam poder comprovar.

Equipaments
El parc conté des de el Parlament, el museu de geologia i zoologia, un institut, llacs, una cascada, escultures de persones emblemàtiques, zones infantils... però sobretot és important perquè et permet desconectar i relaxar-te... et fa sentir com si estiguessis al mig de la muntanya.
Disposa de deu accessos i té una extensió de 17,42 hectàrees, sense comptar els terrenys que ocupa el Zoo de Barcelona.
Tradicionalment al parc s'organitzen jornades de ballades de sardanes on tothom, té la possibilitat de participar-hi, a demés es celebren diverses festivitats com el dia universal de la infància, per la diada s'organitzen actes, al igual que per la Mercè... També conté una glorieta de música en la qual s'organitzen concerts.
En definitiva, és un parc molt "actiu" i molt influent en la cultura catalana.


*les fotografies no són extretes de cap lloc sinó que les varem fer nosaltres quan varem visitar el parc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada