dimecres, 11 de novembre del 2009

Gabilondo sugiere que la enseñanza obligatoria dure hasta los 18

Aquesta notícia extreta del diari el País, ens la varen presentar la Leti i la Patri a seminari.
El tema d'aquesta ja està clar, Gabilondo ha proposat que l'ensenyament obligatori ho sigui fins a la majoria d'edat. També ha parlat d'allargar el batxillerat a tres anys.
Gabilondo es recolzava en el fet que hi han alguns països europeus on l'educació és obligatòria fins als 18 anys, encara que allà dels 16 als 18 anys l'educació és a temps partida, és a dir que els estudiants poden treballar i estudiar alhora.
Una de les repliques que va tenir aquesta iniciativa va ser que a Espanya el 30% dels estudiants deixen l'escola quan fan els setze anys. Per tant, que s'hauria de fer amb aquests joves desmotivats a les aules?

A classe varem fer un debat que es va dividir en dues opinions, els que consideraven que si s'obliguen als alumnes desmotivats que no volen seguir estudiant durant dos anys més aquests no farien més que molestar i endarrerir les classes i els que creien que això era bo i necessari.
Jo personalment opino que això de la educació obligatòria està bé sempre i quant sigui a temps partit i es pugui escollir entre fer el batxillerat o un modul. Perquè aixi els alumnes que volen deixar d'estudiar per a treballar poden primer, aprendre un ofici (que a més ho poden compaginar amb petits treballs).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada