divendres, 30 d’octubre del 2009

Seminari, notícies

última setmana d'octubre

A seminari aquesta setmana hem treballat dos notícies, titulades "Los profesores no pueden llevar vaqueros" i "Expulsan de un cologio francés a una niña por llevar velo isámico".

-La primera noticia la varem fer una companya (l'Ariadna Soriano) i jo. Parla d'una escola anglesa en la que exigeixen que els mestres vagin ben vestits d'una manera exagerada. És a dir; no pode vestir amb roba que tingui colors cridaners, ni poden anar amb segons quins pentinats, ni amb texans, etc. Sinó que han d'anar ben combinats i amb roba elegant. L'escola ho defensa dient que és com una empresa i que la imatge que han de donar és bona ja que ells son els que la representen, els mestres en canvi s'han queixat molt i han convocat una reunió per que diuen que amb això se'ls questiona la seva capacitat per saber com vestir-se per ensenyar.
A classe varem fer un debat on la majoria de la gent va opinar que si en aquella escola era obligat portar uniforme, era just que als mestres se'ls apliqués també aquesta norma. A mi vist des d'aquest punt de vista també em sembla just, però des de la meva manera de pensar el fet de que els alumnes portin uniforme i els mestres tinguin que anar tant arreglats a ensenyar o aprendre, em sembla una tonteria. Cada nen, nena, professor, professora ha d'anar com vulgui (sempre dins d'uns límits, clar està), i si hi ha un noi que li agrada portar un pírcing que el porti, i si a una mestra li agrada una samarreta vermella està en el seu dret a portar-la. Aquestes coses no influeixen en les ganes que cada un li fiqui en aprendre o en ensenyar bé.

-La segona notícia la varen fer dos companyes, la Sílvia i la Marta, i tracta d'una nena de dotze anys que ha sigut expulsada d'una escola laica de França per portar el vel islàmic i no volguer-se'l treure. El fet és que en aquella escola hi ha una norma de fa quinze anys que prohibeix als alumnes a portar qualsevol cosa al cap (ni gorres, ni mocadors...) i no fa cap excepció per ella, els pares de la qual no cedeixen.
A classe vem parlar d'aquest tema i vem veure just que no es fes una excepció per a aquella nena, perquè aleshores altres nens es queixarien. També varem parlar de que la gent de fora ha d'adaptar-se a la nostra cultura. Jo penso que l'escola que l'ha fet fora no ha actuat justament, perquè és una nena i no s'ha de permetre que es quedi sense anar a l'escola per algo així. Potser haurien d'haver parlat més amb els pares o amb ella mateixa i trobar una altre solució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada