dilluns, 26 d’octubre del 2009

Imatge: pràctica al bloc

Per a realitzar aquesta pràctica he utilitzat un programa anomenat Gimp que permet retocar les fotografies, retallar-les, canviar el nombre de píxels, guixar a sobre la imatge, esborrar fragments, i moltes coses més. El Gimp és un editor d'imatges lliure que es pot descarregar fàcilment i és gratuït.

El que he fet es treballar a partir d'una fotografia feta per mi, i he canviat el numero de pixels, he tret un element de la imatge i la he retallat i m'he quedat amb un fragment. (Tot això per separat, en tres processos diferents)
Aquesta és la imatge real:


El que he fet a partir d'aquesta és retallar un fragment i crear-ne una de nova amb aquest. Per a poder fer això s'utilitza l'eina de retall (que té forma de cúter i està en la caixa d'eines) i un cop es clica al damunt, es selecciona la part que es vol extreure. Llavors es fa un clic amb el botó esquerre del ratolí i es guarda la imatge a desar com, es desa i ja es té el fragment seleccionat guardat com una imatge nova.
I aquest és el fragment que he retallat:


Tot seguit d'aquesta imatge n'he tret un element, la cara de la noia que està darrere de l'home de groc.
Per aconseguir-ho he utilitzat la eina de clonado, que té forma de tampó, i he clicat sobre el blanc de la samarreta de l'home del seu darre i llavors he pintat la cara de la noia del blanc de la samarreta. I per que no es veiés tant forçat he utilitzat una eina de emborronado que te forma de mà, que permet difuminar i dissimular els canvis.
I aquest ha sigut el resultat:


L'últim exercici que he fet consistia en reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge.
Per a fer-ho s'ha d'obrir amb el Gimp la imatge original, aleshores cliquem sobre imagen (a la barra d'eines) i li donem a escalar imagen. Un cop fet això apareixerà una finestra on s'ha de canviar el número de píxels d'ample i d'altura. Finalment desem la imatge a guardar como, i ja tenim la imatge reduïda.
I així ha quedat:

Com es pot apreciar quan es redueix el numero de píxels del mapa bits la imatge perd informació i per tant, detalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada