dissabte, 31 d’octubre del 2009

Contes

A l'hora d'explicar un conte a infants aquest no s'ha llegir, sinó que s'ha d'explicar. Com gaudeixen més és si hi ha un ampli repertori de gestos, expressions de la cara i es fan diferents veus.
Els contes s'han de conèixer bé per a no equivocar-se ni oblidar-se, s'han de prendre seriosament, tot i així es poden fer variacions i improvisacions, sempre i quan es tinguin clars els elements principals de la història. A més s'ha de tenir en compte que les repeticions ajuden a que els nens es quedin amb la història.
Cal que els nens seguin en una sola fila, és a dir que no quedi cap per darrere d'un altre, i no massa lluny del narrador. És important que no es trenqui mai l'encís d'un nen que està atent fent intervencions per a fer callar a un altre, a vegades hi ha prou amb una mirada o un gest.
Quan s'explica un conte no s'han de fer intervencions i al principi s'ha d'anar lent (per a captar l'atenció dels nens, fent intriga) i progressivament s'ha d'anar més ràpid per que els nens no s'avorreixin i perdin l'interès.
Mai s'ha de cridar, la veu ha de ser tranquil·la i reposada, s'ha d'utilitzar la simpatia, la comprensió i l'expressivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada