dilluns, 26 d’octubre del 2009

Apunts d'imatges digitals

Una imatge està formada per un mapa de bits, dins del qual es troben els pixels que la componen. Les imatges de mapa de bits són les que es fan amb les cameras de fotos, amb un scanner, etc. També hi han les imatges vectorials, que són aquelles que estan composades per vectors creats a partir de parelles de puntets.

Les imatges són més grans i per tant estan més definides en funció dels megapíxels que té la càmera; quants més hi hagin millor serà la imatge en quant a qualitat i resolució.
El problema és que quants més megapíxels hi han, més pesa una imatge o fotografia, però això no és cap problema perquè hi han programes que permeten reduir el nombre d'aquests (encara que al fer-ho es perd informació).

Les pantalles d'ordinador treballen amb més punts per polsada que les impresores, per tant sempre que imprimim una imatge perdrà part de la informació i es veurà pitjor que en la pantalla de l'ordinador.

Cada punt d'imatge té una informació de color diferent. Per tant l'ordinador ha de treballar amb molts colors, concretament amb 16 milions. I com més colors té una imatge més realista és.


Cal saber que:

1 TB = 1000 GB
1 GM = 1000 MB
1 MB = 1000 KB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada