divendres, 30 d’octubre del 2009

Seminari, contes

última setmana d'octubre

Aquesta setmana a seminari ens han explicat tres contes, la Patri va explicar el del Rumpeltinsky, la Laura Figueras el de L'anaguet lleig, i el divendres la Marta ens va explicar el conte de la Castanyera.
Els tres contes van estar molt bé, cada una va explicar el seu d'una manera diferent, la Patri per exemple feia servir imatges dels personatges que anava ensenyant al llarg de la història, la Laura anava ensenyant els dibuixos del conte, i la Marta ens va donar una castanya a cada un per captar l'atenció i ens va fer seure al terra en rotllana. Per acabar ens va fer dibuixar la castanyera segons com ens la imaginéssim en uns papers que ens va donar ella.

Vem estar parlant de que els contes tradicionals eren bastant "bèsties" pels nens, com per exemple el de l'aneguet llegeix que margina a un ànec pel fet de ser diferent. Aleshores vem arribar a la conclusió de que aquests contes no són dolents si després d'explicar-los es treballen i es deixa clar si allò és bo o dolent, fent que els nens raonin per si mateixos. Per què és important que els contes que els llegim els aportin valors.


Hi han contes infantils que són més actuals que estàn molt bé, i no pel fet que els altres siguin tradicionals ens hem de tancar en ells. Un exemple de contes bons són els de Una mà de contes: http://www.unamadecontes.cat/

Aquí hi ha un d'aquests:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada